Különleges, lazacszínre emlékeztető bor. Illata friss, tele piros bogyós gyümölcsjegyekkel, főként a cseresznyéjével és a meggyével. Telt ízét kellemes és üde savak jellemzik. A kíméletes feldolgozásnak és a háromórás héjon áztatásnak köszönhetően a borban visszaköszön a helembai szőlőültetvények sajátos karaktere.
BOR FELSZOLGÁLÁSA
8–10 °C hőmérsékleten, 360–470 ml űrtartalmú, tulipán alakú, rozéboros kelyhekben.
PÁROSÍTÁS ÉTELEKHEZ
Kacsa, grillezett halak, zöldségsaláták, kecskesajt
BUTIK BORÁSZAT A DUNA FELETT MAGASODÓ VULKANIKUS DOMBOLDALON
Élvezze a Kovácspataki-hegység lankáin elterülő szőlőültetvények első osztályú borainak ízét! A Párkány melletti festői kis faluban, Helembán különleges borokat ismerhet meg, melyek gazdag ízüket a vulkanikus talaj magas ásványianyag-tartalmának és a szőlőültetvényeket az év nagy részében beragyogó napsugaraknak köszönhetik. A borászat a történelmi borvidék hagyományait követi, amely a múltban az esztergomi érsekséget szolgálta.